Stjernetråkken 2017

Da var vintersesongen på hell, og mange timers rullekjøring skulle endelig erstattes av asfalt under gummi i Østlandets offisielle åpning for oss landeveissyklister.

I sterk kontrast til fjorårets utgave som gikk av stabelen i temperaturer svært nære frysepunktet, var både meteorologene og værgudene på vår side i år. Spådommene ble til virkelighet og vi skulle få vise bare legger i sol til konkurrenter og tilskuere.

Etter en rask samtale med Eidsvolls sine gutter som skulle starte kl 10 fikk vi ordnet oss vår «faste» plass under tak, og rygget bilene møysommelig på plass. Ut med sykler og oppvarmingutstyr, og vi var klare for de siste forberedelsene.

Kjekkaser til start var følgende:

M30-34: Thomas Bjerke

M30-39: Aleksander Stijelja, Christian Garli Dalen, Sindre Pedersen

M40-44: Per Christian Eidevik

Start M30-39 kl.1100 med M40-49 5 minutter bak kl.1105

Ut fra start gikk det som vanlig rolig med noen spede forsøk i front, men ingen gikk virkelig helhjertet til verks. Alle ønsket nok å ha bra bein til traseens ene kneik, Hankøbakken, for å være med over denne. Grunnet dette var det nok overraskende for alle når en rytter banket til på flatene inn mot bakken.. Rosa kombinert med svart avslørte at dette var Follos J.Feldt som fyrte av raketten litt vel tidlig, noe bildene avslørte kanskje ikke var tidenes beste ide..Det skal legges til at med litt styreteip tygging satt også Feldt med over toppen og inn. Men nok om ryttere kledd i rosa.

Inn i bakken gikk to små ryttere løs, og fikk raskt ei luke som ingen var særlig interessert i å tette. Farta økte noe mot toppen, men jeg satt veldig greit opp til toppen. Aldri følt meg bedre opp her. Vi var vel en 10 ryttere som fikk en liten luke på toppen, og jeg var interessert i å prøve, men vi ble fort hentet inn og det roet seg. Alle kjekkasene kom seg som forventet greit med over bakken.

Herfra og videre nordover var det stadige forsøk i front. Vi i oransje som vanlig aktive med Aleks stadig i front, men det var ikke lett å komme avgårde. Jeg prøvde selv på toppen av neste bakke, men hadde rett og slett ikke nok trykk i pedalene til å holde unna. Fortsatt en del å gå på i forhold til kjørestyrke, heldigvis. Tidlig ennå.

Herfra og til vi satte kursen sydover igjen hadde vi vinden godt i mot, og det gjorde det veldig vanskelig å få luke foran. En enslig HL rytter brant bra med krefter en periode, men var aldri noen trussel alene i front.

Etter Råde og ut på sletta tilbake mot Gressvikhallen ble tempoet dratt opp når vi nærmet oss mål, og vi var vel alle spent på den nye målgangen som nå var flyttet 500m lenger mot start. Dette var sannsynligvis for å unngå kamikze kjøring i siste rundkjøringen, men tilførte ny utfordring med 2 midtrabatter før siste venstresving mot mål. Siste 250 meter skulle by på svak motbakke som i teorien skulle passe meg bra.

Med 2km igjen dras tempoet opp, og bl.a B.Volden BOC og L.Blesvik HCK går på det som virket som en tidlig langspurt. Jeg hiver meg etter, men tempoet faller raskt igjen. Likevel sitter vi i en meget god posisjon inn mot rundkjøringen. Etter rundkjøringen kommer feltet raskt inn på oss, og jeg tar posisjon på venstre side av feltet. OK.Ringnes kommer opp forbi meg og jeg velger å ta hjulet hans inn mot siste venstre sving før oppløpet. Ut av svingen går Ringnes til, jeg tenker raskt at det er litt tidlig, men etter kort betenkningstid går jeg etter. Inn i bakken girer og girer jeg, og merker at jeg kommer til å ta igjen Ringnes. Kommer opp og banker til forbi... Først.. Tråkker alt jeg har!

Så kommer det en rakett på venstre side. M.Iversby har ladet kanonen, og han var det dessverre ingenting å gjøre med. Neste gang! Jeg ruller over mållinjen som nummer 2 i tett kamp med bl.a B.Volden.

Siden M. Iversby nettopp har kommet seg opp i voksenklasse og kjører i M30-34, så ble det 1.plass og reprise av fjorårets seier i Stjernetråkken for min del. Utrolig deilig å starte sesongen med å stå på toppen av podiet der Kjekkaser hører hjemme!

Alle kjekkasene i M30-39 satt med hovedfeltet inn, og Aleks spurtet inn til en finfin 5.plass. Garli kjørte inn til 17.plass.

Bjerke som eneste i Kjekkas i M30-34 representerte på en god måte, og viser at han har trent bra i vinter. Bjerke kjørte inn til 9.plass.

I M40-44 skulle Kjekkas ikke være noe dårligere, og spurte beina til PC gjorde jobben de siste 100m igjen. PC kom seg forbi Norgesmesteren på de siste 30m, og vant M40-44! Grattis!

Så med seier i 2 av 3 klasser, må vi si at vi kom oss gjennom sesongstarten på en meget god måte.

Takk til arrangøren og værgudene for en veldig fin dag på sykkel!

Bilder kan sees her

Sindre P

Våre sponsorer